fbpx
MDH Uitgeverij

Bijzondere nieuwe editie van Airborne Krant

Zoals wij dat al jarenlang met veel passie mogen doen, zullen wij ook dit jaar weer diverse Airborne kranten uitbrengen. En dat zijn niet zomaar kranten, want het is dit jaar precies 80 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Een impactvol moment in onze geschiedenis, met bijhorende heldhaftige en emotionele verhalen, dat we niet zomaar mogen vergeten…

Blijven herinneren

Als onderdeel van Operatie Market Garden vond in September 1944 de Slag om Arnhem, één van de grootste luchtlandingsoperaties ooit, plaats. De veldslag, met zware impact op de lokale bevolking, staat symbool voor de moed en opoffering van duizenden dappere soldaten. Het herinnert ons aan het belang van vrijheid en de prijs die daarvoor is betaald en is een emotioneel moment in onze geschiedenis die we daarom absoluut nóóit mogen vergeten!

In de regio Arnhem doet men er alles aan om Nederland alles te leren over haar indrukwekkende geschiedenis. Moedige oorlogsstrijders- en slachtoffers worden herdacht in diverse ceremonies, er worden informatieve steptochten georganiseerd, er vinden muziek- en dansvoorstellingen plaats, er wordt een grote openluchtbioscoop ingericht en ’s werelds grootste eendaagse herdenkingswandeltocht wordt georganiseerd; alles om die o-zo-impactvolle Slag om Arnhem maar niet te vergeten.  

Speciale edities

De Slag om Arnhem die inmiddels alweer 80 jaar geleden plaatsvond wordt groots herdacht in Arnhem en omstreken. MDH-Uitgeverij verzorgt al jarenlang kosteloos de mooiste kranten voor Stichting Airborne Region en houden het ook dit jaar weer overzichtelijk voor de bezoeker, door deze een overzicht van alle activiteiten in de regio aan te bieden. En voor dit bijzondere jubileum gaan we voor een nóg dikker exemplaar, boordevol geschiedenis en diepgaande en ontroerende verhalen.

Om te zorgen dat de krant eenieder bereikt, verspreiden we hem (in diverse edities) in een totale oplage van bijna twee miljoen exemplaren door de regio’s Renkum en Overbetuwe, Duiven en Westervoort, Lingewaard, Arnhem, Ede, Rheden en Rozendaal en Wageningen. En wij zijn natuurlijk meer dan trots weer zo een waardig en belangrijk project uit te mogen voeren voor Stichting Airborne Region…

Terug naar overzicht